logo-parkinson-doeboek

Links

Parkinson Vereniging

De Parkinson Vereniging is een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson of Parkinsonismen. Deze steun bestaat uit activiteiten en voorzieningen die hun kwaliteit van leven bevorderen, vooral door hen te helpen zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren en goed geïnformeerd te zijn.
De vereniging heeft als doel kennis over de ziekte te vergroten en begrip te krijgen voor degenen die er aan lijden. De Parkinson Vereniging is meer dan alleen een patiëntenvereniging, zij zet zich in voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Zo kunnen niet alleen patiënten, maar ook mantelzorgers, kinderen van patiënten en professionals terecht bij de vereniging voor lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging. Daarnaast stimuleert de vereniging (wetenschappelijk) onderzoek.
www.parkinsonvereniging.nl

ParkinsonConnect is hét Nederlandse online platform.

ParkinsonConnect is hét Nederlandse online platform op het gebied van de ziekte van Parkinson. Delen van kennis en ervaringen met lotgenoten en zorgverleners staat er centraal. Dit doen we in verschillende online groepen waarin we onder andere via fora of chats met elkaar communiceren.
www.parkinsonconnect.nl

Parkinson Fonds

De ziekte van Parkinson voorkomen of genezen. Dat is het uiteindelijke doel van Stichting ParkinsonFonds. Daarom financieren we belangrijk onderzoek van vooraanstaande medici en wetenschappers. Met dit doel voor ogen financieren wij belangrijk onderzoek van vooraanstaande medici en wetenschappers. Inmiddels konden wij al ruim € 17 miljoen investeren in baanbrekend onderzoek naar de ziekte van Parkinson.
www.parkinsonfonds.nl 

ParkinsonTV

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson.
Iedere maand nemen presentator Marten Munneke en vaste gast prof. dr. Bas Bloem plaats aan de ParkinsonTV-tafel. Tijdens de uitzending spreken zij, samen met een parkinsonexpert en patiënt, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.
U als kijker wordt hiermee direct en laagdrempelig geïnformeerd over (soms lastige) onderwerpen. U kunt actief deelnemen aan de uitzending door vragen direct aan het panel te stellen. Wij zullen zoveel mogelijk vragen in de uitzending bespreken.
ParkinsonTV.nl is mogelijk gemaakt door het Radboudumc en een subsidie van Stichting Parkinson Nederland.
www.parkinsontv.nl

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Ruim 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en parkinsonverpleegkundigen), verdeeld over 69 regio’s zijn aangesloten bij dit netwerk.
Ons streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Dit doen we onder meer door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. We faciliteren een optimale samenwerking tussen de zorgverleners en maken de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant.
Parkinsonpatiënten en verwijzers kunnen daardoor gemakkelijk op zoek naar zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de ziekte van Parkinson. Kijk op de Parkinson Zorgzoeker voor de specialisten bij u in de buurt!
www.parkinsonnet.nl

Over ontspanning en zelfkennis

Mindfulnet. Dit is een onafhankelijke site die onderzoek naar mindfulness verzamelt.
Aandachtspunten bij oefening, Mindfulness nu.
Ontspanningsoefeningen
Gratis oefeningen downloaden
Hoe flexibel ben jij?
Voluit leven

Zelfcompassie

Een aanrader als je wil weten wat zelfcompassie betekend, Ted Talk – Brené Brown.

Over je kracht (her)ontdekken

Naar de inhoud springen